Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van bewegingsdetectie en video of foto opname met Smartwares camera's. Houd rekening met het volgende:

• Vanuit de Camera's App op je smartphone, kun je altijd handmatig de record knop gebruiken om beelden op te slaan.
  • Het automatisch opnemen van de afgelopen 24 uur (of andere periode) stel je op de webinterface van de camera zelf in.
  • Videobeelden opnemen op basis van bewegingsdetectie, gebeurt met de bewegingsdetectie van de camera (zonder tussenkomt van HomeWizard). Dit stel je in, via de webinterface van de camera.
  • Voor bewegingsdetectie waarbij je een push-bericht krijgt in de HomeWizard, is er altijd een externe bewegingsmelder (van Smartwares of KlikAanKlikUit) voor detectie. De HomeWizard kan op basis hiervan snapshots (foto's) opslaan, maar geen videobeelden vast leggen. Snapshots stel je in, via de HomeWizard app.

Open de web interface van de camera

De 'web interface' van de camera kun je in elke browser binnen het thuisnetwerk openen, door het IP adres van de camera in de browser in te vullen. Om het IP adres te achterhalen, open je de Camera's App en ga je naar 'Instellingen > [Selecteer je camera] > Bewerken > Camera details/Meer info' en kijk je welk IP de camera heeft. Ga naar dit adres in een webbrowser.

Recording mogelijkheden instellen

Eerst wordt je gevraagd om in te loggen met de gebruikersnaam (standaard: admin) en het wachtwoord van de camera (zoals je bij de configuratie hebt ingesteld). Nu krijg je de web interface te zien met een live stream. Ga hier naar 'Instellingen' (het tandwiel boven in het midden).

Onder 'Record > SD Card info' staan nu verschillende opties. Afhankelijk van wat je wilt doen:

1. Constante opname instellen

Vink de optie 'Enable Auto-Cover' aan. Zet 'Manual Rec' op 'Open' en selecteer onder 'Manual Record Pack Time' de lengte van de videobestanden op de camera. Als deze lengte is bereikt, wordt er een nieuw bestand aangemaakt. Wanneer de SD kaart vol is, wordt het oudste bestand steeds overschreven. Met een 4GB micro SD kaart, krijg je ongeveer 10 uur aan beeld. Een 16GB kaartje kan meer dan 24 uur opnames opslaan.

2. Opnemen bij bewegingsdetectie instellen

• Vink de optie 'Alarm Capture to SD card' aan. Druk op 'Save'.
  • Ga vervolgens het menu naar 'Alarm Settings > Motion Detection' en zet hier 'Motion Detection' op 'On'.
  • Bij 'Linkage with alarm' selecteer je SD card record.
  • Verander eventueel de sensitivity en de alarm duration naar wens.
  • Druk op Save.

Zie hieronder de voorbeeldinstellingen voor het constant opnemen (zo lang als de SD kaart toe laat).

Cameras recording