Gefeliciteerd met met de 'Smartwares HD indoor pan/tilt IP camera C724IP'. Deze binnen huiscamera waarmee u bewakingsbeelden via een lokaal netwerk, een internetverbinding of de 'HomeWizard Cameras -app'  kunt bekijken. De camera kan via een ethernet kabel of een wifi-verbinding worden aangesloten. De camera is uitgerust met infrarood leds en kan zowel overdag als 's nachts beeld- en geluidsopnamen maken. Met de pan/tilt functie kan de bestuurder op afstand  het beeld ronddraaien en kantelen. Nu begint de installatie. Wees gerust, dit is heel gemakkelijk om te doen. Het gaat om de volgende stappen;

Installeer de app - Installeer de HomeWizard-link-app op uw smartphone.
Installeren van de camera - De camera gereedklaar maken voor installatie
Start de app -  Start de HomeWizard Link-app om de installatieprocedure te starten
Plaats de camera binnenhuis - Monteer de IP camera binnen in uw huis.

Installeer de app

We beginnen met het installeren van de HomeWizard camera-app op jouw Android toestel of iPhone. Ga op jouw telefoon naar de store en zoek de 'HomeWizard Camera' app van HomeWizard. Of klik op de onderstaande link om direct de bijbehorende HomeWizard camera app te installeren op uw smartphone.

Appstore

Google Play Store

Installeer van de camera

Voordat de HomeWizard camera app kan gebruiken. Moet de camera is klaar gereed klaar gemaakt worden voor installatie.

Monteren (optioneel)

Monteer de de meegeleverde wifi antenne aan de camera. Zet de nattende op de camera goed vast met de schroefdraad.

Adaptor

Sluit de adapter kabel op de op achterop van de camera aan. Steek vervolgens de stekker van de adapter in het stopcontact.

Ethernetkabel

Sluit de bijgeleverde ethernetkabel op de netwerkpoort van de camera aan. Sluit het andere uiteinde van de ethernetkabel op de router aan. De groene led op de ethernet poort gaat branden als de camera op het netwerk is aangesloten.

MicroSD ( optioneel )

Plaats eventueel de MicroSD kaart aan de achterkant van de camera. Druk door totdat je hoor dat de opslagkaart goed bevestigd is.

TIP
Voor meer informatie wel Micro SD geschikt is voor de camera zie
Opslag

IDnummer

Noteer de ID-nummer van de camera. Het kan later van pas komen voor installatie van de camera. De ID nummer van de 'Smartwares HD indoor pan/tilt IP camera C724IP' is aan de onderkant zichtbaar.
De IDnummer is zoals hiernaast is afgebeeld
Bijvoorbeeld:
  •  C17583.cameras.smartwares.eu.

Start de app

Voordat je de camera wil toevoegen aan de HomeWIzard camera app. Houd dan rekening mee met het volgende:

• Thuisnetwerk

Zorg ervoor dat de camera als uw smartphone in het zelfde (wifi) netwerk bevind voordat je begint.

Start de HomeWizard camera app op uw smartphone. In de app wordt u gevraagd om de producten stap voor te doen volgens deze instructies:

Account

1. Open de  'HomeWizard camera' app
  2. U komt op het welkomstscherm. Selecteer 'Volgende' om het installatieproces te starten.
  3. Voer uw e-mailadres in en ga naar het volgende scherm. (Controleert of op uw email een HomeWizard online account geregistreerd staat)
  4. Als u nog geen account hebt, verschijnt er een knop om een nieuw account aan te maken door op 'Account aanmaken' te klikken.
    • Voer een volledige naam in voor je account
  5. Je account is aangemaakt Je komt terecht in het start scherm.

Camera toevoegen

1. Ga in startscherm naar de 'App Instellingen'  door op het tandwiel pictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
  2. Selecteer 'Camera  toevoegen
  3. Als de camera goed is aangesloten druk op 'Start installatie' om de camera toe te voegen aan de app.
  4. Na enkele seconden is de camera gevonden op het thuisnetwerk met ID-code
    • Op moment als het ID-code niet gevonden wordt. Kan je de ID-code handmatig opgeven.
    • De ID-code van de camera is bij de C724IP camera zichtbaar aan de onderkant van de camera
      • De volledige ID-code van de is bijvoorbeeld C15000.cameras.smartwares.eu.
  5. Geef camera een naam ;
    • Geef de zojuist gekoppelde camera een naam en druk dan op 'Volgende'
  6. Geef camera een wachtwoord :
    • Er verschijnt een willekeurig gegenereerd wachtwoord die wordt aanbevelen om te gebruiken.
      • Druk op 'Gebruik dit wachtwoord' als je dit sterke wachtwoord wil gebruiken voor deze camera.
      • Druk op 'Eigen wachtwoord' om het wachtwoord aan te passen.
        • Uw eigen wachtwoord vereist minstens 12 karakters waarvan minimaal één cijfer, hoofdletter, kleine letter en een van de volgende speciale tekens $ - _ . + ! * ' ( ) ,
      • TIP Noteer het wachtwoord en bewaar deze goed
  7. Camera is succesvol toegevoegd. Je kunt nu beginnen met het gebruik van de camera. Druk op 'OK' om terug te keren naar het hoofdscherm.

BELANGRIJK

Wil je dat deze camera gebruikt maakt van de wifi verbinding. Ga dan naar deze pagina; Wifi verbinding maken

Plaats de producten bij u thuis

Nadat je deze stappen voltooid hebt kun je de camera op gewenste plek plaatsen. Houd rekening met de instructies en tips van elk product. Belangrijkste tips op een rijtje;

• Plaats de camera binnenhuis

De 'Smartwares HD indoor pan/tilt IP camera C724IP' is een binnen camera en kan niet buiten of een plaats waar het nat of vochtig kan worden.

• Plaats de camera  bij voorkeur in een hoek van de ruimte

Elke camera heeft een bepaalde kijkhoek, alles buiten die kijkhoek is de dode hoek. Camera's in de hoek van een ruimte zijn lastig via de dode hoek te bereiken.

• Plaats camera niet te hoog
Een te hoog geplaatste bewakingscamera die dichtbij het object hangt, filmt teveel van boven. Goed om te zien of er iemand loopt, maar zinloos om te zien wie er loopt. Als camera's alleen hoog kunnen hangen is het raadzaam om enige afstand van het object te nemen, of om de camera bijvoorbeeld aan een muur te hangen.
  • Plaats camera niet achter glas
Wanneer het donker wordt, gaat de infra rood verlichting aan, het raam weerspiegelt de infra rood verlichting. Gevolg: u ziet s'nachts alleen de infra rood leds van de camera.

U kunt ervoor kiezen de camera op een plat oppervlak te plaatsen of de camera met de meegeleverde beugel  op een door u gekozen plaats te bevestigen.