Zodra de camera eenmaal aan je HomeWizard camera-app is gekoppeld, kan je deze bedienen met het bedieningsscherm. Afhankelijk welk model je hebt, kan zijn er nog wel verschillende functie beschikbaar.

Bedieningsscherm

De volgende stappen wordt uitgelegd hoe je naar het bedieningsscherm toe gaat.

1. Open the  'HomeWizard Cameras'-app.
  2. In het overzicht zoek de camera waarvan de camera wil bedienen.
    • Wacht tot dat de live-steam beschikbaar is, anders kan je de camera niet bedienen.
  3. Druk op het venster van de camera.
    • Bediening scherm van de camera wordt geopend

BELANGRIJK

Bij gebruik van het bedieningsscherm wordt het beeld altijd horizontaal weergegeven. Hierdoor moet uw smartphone altijd gekanteld worden.

Bewegen

Afhankelijk van welk model camera je heb. Heb je met de dome camera de mogelijkheid om motorisch de richting te besturen. Bij het bedieningsccherm is deze linksonder zichtbaar. Druk op de pijlen om de links, rechts, boven of onder te navigeren. Hou er rekening mee dat door de vertraging in de stream het resultaat van de besturing niet direct zichtbaar is. De hoeveelheid vertraging is afhankelijk van de netwerk verbinding en stream instellingen.

Presets

Met de 'preset'-knop heb je de mogelijkheid om een gewenste positie op te slaan. Je heb maximaal 3 preset beschikbaar. Met de volgende handeling kan je preset installeren.

Preset instellen

1. Navigeer doormiddel van het het bedieningsscherm naar de gewenste positie.
  2. Kies 1, 2 of 3 - preset knop.
  3. Druk en hou vast de kozen preset knop voor  7 seconden in.
  4. De positie wordt op kozen preset knop opgeslagen.

Preset gebruiken

1. Open het bediengsscherm
  2. Druk op het gewenstepreset knop
    • Hou er rekening mee dat door de vertraging in de stream het resultaat van de besturing niet direct zichtbaar is.

BELANGRIJK

Na een herstart van de camera zal de camera (na opstarten) naar de positie gaan welke opgeslagen staat onder 'preset 1'

• Deze functie is beschikbaar voor pan/tilt modellen ; C724IP en C924IP

Handmatig opnemen

Zodra de microSD kaart goed geconfigureerd is in de camera. Kan je handmatig opnemen vanuit het bedieningsscherm. De 'opneem' knop bevind zicht gaande rechtsonder het bedieningsscherm.  Bij  opname is de 'opname-knop' volledig rood. Druk nogmaals op de knop om de opname te eindigen. Bij de 'opname-knop' klein wordt er niet opgenomen tenzij andere opname actief is. ( continue opnames of beweging opnames )

• Deze functie is beschikbaar voor alle  modellen dat gekoppeld kan worden aan de HomeWizard camera app.

Geluid

Afhankelijk van welk model camera je heb. Heb je met de binnen camera de mogelijkheid om omgeving geluid te horen. Bij het bedieningsccherm is deze rechtsonder zichtbaar. Druk op 'luidspreker' -icoon om geluid aan te zetten. Deze wordt nu blauw.  Druk nogmaals op het 'luidspreker' -icoon om het omgeving geluid uit te zetten.

BELANGIJK

Volume is afhankelijk van het smartphone instelling en dient nog vanuit het toestel het volume aangepast te worden.

• Deze functie is beschikbaar voor de binnen camera modellen ; C723IP en C724IP

Zoom (optische/digitale)

Met alle modellen heb je de mogelijkheid om het beeld digital te vergroten met 'Pinch-zoom'.

BELANGRIJK

Pinch-to-zoom is te gebruiken door met twee vingers op het touchscreen een knijpende beweging te maken. Uitzoomen is dan mogelijk door een tegengestelde beweging.

Er is 1 model (C924Ip) die ook de mogelijkheid heb om het optische het beeld te vergroten of verkleinen met de 'optische zoom-functie' . Er komt in een zoom-knop midden onderaan het bedieningsscherm om het beeld daadwerkelijk te vergroten of verkleinen.

• De 'Digitale-zoom-functie' is geschikt voor elke model camera die je kunt koppelen aan de HomeWizard camera app
  • Deze 'Optische-zoom-functie' is beschikbaar enkel voor de buiten camera modellen ; C924IP

Privacy mode (C735IP)

Met de Privacy mode -knop heb je de mogelijkheid om handmatig de lens van de camera af te sluiten of te openen. Op moment als je van deze functie beschikt, komt de privacy mode  -knop zichtbaar  rechts van het bedieningsscherm.

• Deze functie is beschikbaar voor de binnen camera modellen ; C735IP