Dit artikel omschrijft oplossingen voor als je problemen ondervindt met de beeldkwaliteit van je camera. Dit artikel bestaat uit de volgende onderdelen;

1. Mijn beeld is niet scherp

2. Mijn beeld is wit of overbelicht

3. Mijn beeld is te donker

4. Mijn beeld hapert

5. Mijn beeld is blokkerig bij beweging

6. Mijn beeld is slecht in het donker

1. Mijn beeld is niet scherp

Als je problemen ondervindt met de scherpte van het beeld van je camera controleer dan het volgende;

• Maak voorzichtig de lens van de camera schoon met een (katoenen) doek.
  • Je kan naar het live camerabeeld kijken in Kwaliteit- of Snelheid-modus. In Snelheid-modus gebruikt de camera minder bandbreedte maar bekijk je ook een minder scherp beeld. Je kunt controleren hoe je voorkeur is ingesteld staat;
    1. Open de 'HomeWizard Cameras'-app
    2. Selecteer de camera om het volledige scherm te openen.
    3. Ga in volledig scherm naar 'Opties' rechtsboven in.
      • Druk bij Prioriteit op 'Kwaliteit' of 'Snelheid' afhankelijk van je voorkeur.
  • Het kan zijn dat de lens van je camera is verdraaid en hierdoor onscherp is. Indien mogelijk kun je de lens zelf draaien om de scherpte van de camera bij te stellen. Het draaien van de lens is afhankelijk per model.

BELANGRIJK

Bij gebruik van het volledige scherm wordt het beeld altijd horizontaal weergegeven. Hierdoor moet uw smartphone altijd gekanteld worden.

2. Mijn beeld is wit/overbelicht

In fel verlichte omgevingen of bij overbelichting (buiten/binnenomgevingen met veel wit licht) kan het beeld worden verbeterd wanneer je de camera op 'buitenmodus' zet.   Overbelichting kun je met de volgende stappen aanpassen en behelpen:

1. Open de   'HomeWizard Cameras'-app.
  2. Druk op 'Menu' rechtsboven in van het venster van de camera.
  3. Druk in het menu van de camera op  'Beeld'
    • Je komt in het 'Beeld' -instellingenscherm
      • Druk op 'Contrastcompensatie' voor de gewenste aanpassing.
        • Druk op 'Buiten' om in standaard lichtere ruimtes de belichting beter te optimaliseren.

3. Mijn beeld is te donker

• In donkere omgevingen ( binnenomgevingen waar weinig licht is) kan het beeld worden verbeterd als je de camera op binnenmodus zet. Je kunt dit met de volgende stappen aanpassen:
    1. Open de   'HomeWizard Cameras'-app.
    2. Druk op 'Menu' rechtsboven in van het venster van de camera.
    3. Druk in het menu van de camera op  'Beeld'
      • Je komt in het 'Beeld' -instellingenscherm
        • Druk op 'Contrast compensatie' voor de gewenste aanpassing.
          • Druk op 'Binnen' om in standaard donkere ruimtes de belichting beter te optimaliseren.

• Bij sommige modellen (C721IP, C735IP, C933IP) is het mogelijk om een betere contrast in te schakelen. Hierdoor zullen donkere delen in beeld meer detail krijgen door gebruik te maken van Wide Dynamic Range techniekAfhankelijk van het  model camera, kan je de WDR met de volgende stappen aanpassen:
    1. Open de   'HomeWizard camera' app.
    2. Druk op 'Menu' rechtsboven in van het venster van de camera.
    3. Druk in het menu van de camera op  'Beeld'
      • Je komt in het 'Beeld' -instelling scherm
        • Druk op 'WDR' om details in de schaduw te verbeteren.

4. Mijn beeld hapert

• Ga voor haperend beeld naar 'beelden per seconde.' Deze dient minimaal op 20 beelden per seconde of hoger te staan voor een vloeiende weergave. Deze instelling is alleen van toepassing bij kijken in 'Kwaliteit'-modus. Je kan dit met de volgende stappen aanpassen:
    1. Open de 'HomeWizard Cameras'-app

2. Druk op 'Menu' rechtsboven in van het venster van de camera.
    3. Druk in het menu van de camera op  'Beeld'
      • Je komt in het 'Beeld' -instellingenscherm
        • Druk op 'Beelden per seconden' om de beelden per seconde aan te passen.
        • Druk op '20 beelden per seconde' of hoger voor een vloeiender beeld.

Deze aanpassing is alleen zichtbaar bij kijken in 'kwaliteit'-modus.

1. Open de 'HomeWizard Cameras'-app

2. Selecteer de camera om het volledige scherm te openen.
    • Ga in volledig scherm naar 'Opties' rechtsboven in.
      • Controleer bij Prioriteit of 'Kwaliteit' aan staat.

• Het kan zijn dat je internetverbinding van je telefoon of camera over onvoldoende bandbreedte beschikt om je camera beeld vloeiend weer te kunnen geven. Om de stream bandbreedte te verlagen, zet je deze op de 'Snelheid'-modus in plaats van 'kwaliteit'-modusJe kunt dit met de volgende stappen aanpassen:
    1. Open de 'HomeWizard Cameras'-app
    2. Selecteer de camera om het volledige scherm te openen.
    3. Ga in volledig scherm naar 'Opties' rechtsboven in.
      • Druk bij Prioriteit op 'Snelheid' afhankelijk van je voorkeur.

BELANGRIJK

De beeld kwaliteit van Snelheid-modus heeft geen invloed op de opname kwaliteit.

5. Mijn beeld is blokkerig bij beweging

Als het beeld blokkering is bij beweging, kun je het kwaliteit hiervan verbeteren door de bandbreedte aan te passen. Deze instelling is alleen van toepassing bij kijken in Kwaliteit-modus. Je kan dit met de volgende stappen aanpassen:

1. Open de 'HomeWizard Cameras'-app

2. Selecteer de camera om het volledige scherm te openen.
    • Ga in volledig scherm naar 'Opties' rechtsboven in.
      • Controleer bij Prioriteit of 'Kwaliteit' aan staat.
      • Druk twee maal op'Terug' om terug te keren naar het lijstweergave.
  3. Druk op 'Menu' rechtsboven in van het venster van dezelfde camera.
  4. Druk in het menu van de camera op  'Beeld'
    • Je komt in het 'Beeld' -instelling scherm
      • Druk op 'Bandbreedte' om de bandbreedte te verhogen.

BELANGRIJK

Door het verhogen van de bandbreedte wordt de kwaliteit van het beeld beter, maar verbruik je ook meer data

6. Mijn beeld is slecht in het donker

's Nachts is mijn beeld te donker

• Controleer of nachtvisie op aan of auto staat voor jouw camera. Controleer dit met de volgende stappen
    1. Open de   'HomeWizard camera' app.
    2. Druk op 'Menu' rechtsboven in van het venster van de camera.
    3. Druk in het menu van de camera op  'Beeld'
      • Je komt in het 'Beeld' -instelling scherm
        • Druk op 'Nachtzicht' voor de gewenste aanpassing.
          • Druk op 'Aan' om infraroodlicht continu aan te laten.
          • Druk op 'Auto' om de camera sensoren te laten bepalen wanneer infraroodlicht aan of uit moet.
  • Controleer in een donkere ruimte of je rode lampjes kan zien op de camera. (nachtvisie staat aan) Indien dit niet het geval is kan het zijn dat uw nachtvisie verlichting defect is.
  • Let op dat er geen objecten te dicht bij de camera staan. Deze worden dan overbelicht. Een object dicht bij de camera kan ervoor zorgen dat objecten welke verder weg staan donkerder worden weergegeven.

's Nachts heeft mijn beeld weinig detail

De verlichting (nachtvisie) welke de camera inschakelt om donkere ruimtes te verlichten kan door objecten dichtbij de camera terug gereflecteerd worden in de lens. Hierdoor kan het voorkomen dat u een beeld ziet wat te licht is of met weinig detail. Zie hieronder voorbeelden en oplossingen:

• Als de camera in een naar beneden kijkende positie is geplaatst, zorg dan dat het licht niet kan weerkaatsen op de camera zelf of op de ondergrond van de camera.
  • Als de camera door glas heen kijkt reflecteert het glas de nachtvisieverlichting en ziet de camera zichzelf als het ware, schakel dan nachtvisie UitEr dienen wel voldoende andere lichtbronnen aanwezig te zijn om een goed belicht beeld te behouden. Je kan nachtzicht uitzetten met de volgende stappen:
    1. Open de   'HomeWizard camera'-app.
    2. Druk op 'Menu' rechtsboven in van het venster van de camera.
    3. Druk in het menu van de camera op  'Beeld'
      • Je komt in het 'Beeld'-instellingenscherm
        • Druk op 'Nachtzicht' voor de instelling en maak eventueel de gewenste aanpassing.
          • Druk op 'Off' om infraroodlicht continue uit te laten.

Als je nog steeds slechte beeld kwaliteit hebt

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en heb je nog steeds slechte beeldkwaliteit. Raadpleeg dan het volgende artikel; 'de camera resetten'.