Dit artikel beschrijft wat je kunt doen als de camera niet naar behoren werkt. Dit artikel bestaat uit de volgende onderwerpen:

1. De camera start niet of is vastgelopen (Offline)

2. De camera maakt geen verbinding (Offline)

3. De camera laat geen beeld zien

1. De camera start niet op of is vastgelopen (offline)

Als de camera niet start of vastgelopen is, moet je de camera mogelijk geforceerd opnieuw opstarten. De opnames en instellingen op je camera worden niet gewist bij een geforceerde herstart. Mocht je deze problemen ervaren, volg dan deze stappen;

• Controleer of je gebruik maakt van de originele stroomadapter en of het statuslampje van deze adapter groen brandt. Indien het statuslampje niet brandt kan het zijn dat je adapter defect is of dat deze niet van stroom is voorzien. Zorg ervoor dat alles goed is aangesloten en niet vuil of beschadigd is.
  • Haal de adapter van de camera uit de wandcontactdoos en wacht 10 seconden. Plaats de adapter vervolgens weer terug in de wandcontactdoos. Controleer of de camera binnen een minuut een klikkend geluid maakt. Dit geeft aan dat de camera aan het opstarten is.
  • Bij gebruik van een 'POE Switch' met POE-camera (C735IP of C933IP) herstart je de POE Switch en controleer of deze voldoet aan de 802.3af-standaard.

Als de camera nog steeds niet opstart

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd en de camera start nog niet op. Raadpleeg dan het volgende artikel; 'de camera resetten'.

2. De camera maakt geen verbinding (offline)

Als je camera wel opstart maar alsnog niet bereikbaar is via de app (status: Offline) kun je de onderstaande mogelijke oplossingen uitvoeren.

Ik gebruik mijn camera via Wi-Fi

• Controleer of je telefoon een verbinding heeft met internet.
  • Herstart de 'HomeWizard Cameras'-app
  • Controleer of het ingestelde Wi-Fi-netwerk van je camera nog verbinding heeft met internet. Indien niet, herstart dan je router en/of raadpleeg je Internet service provider.
    • Bij de modellen CIP-37210 , C735IP, C933IP brandt het status lampje rood als de camera geen internetverbinding heeft. Als het status lampje rood/wit knippert staat de camera in koppelmodus en dien je de camera opnieuw te verbinden met internet. Als dit niet werkt, raadpleeg dan het volgende artikel; 'de camera resetten'.
  • Verbindt je camera indien mogelijk met een netwerkkabel direct aan de router en controleer of de camera online komt.
    • Indien deze online komt en je wilt deze terug op de Wi-Fi configureren, volg de onderstaand stappen.
      1. Open de 'HomeWizard Cameras'-app
      2. Ga in lijstweergave bij de camera naar 'Opties' .
      3. Druk vervolgens op'Wifi'
        • Selecteer Wi-Fi om opnieuw je Wi-Fi netwerk in te stellen op de camera.

Ik gebruik mijn camera via de netwerkkabel

• Herstart je 'HomeWizard Cameras'-app
  • Controleer of het netwerk van uw camera nog verbinding heeft met internet. Indien niet, herstart dan je router en/of raadpleeg uw Internetprovider.

Als de camera nog steeds geen verbinding maakt

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd en de camera start nog niet op. Raadpleeg dan het volgende artikel; 'de camera resetten'.

3. De camera laat geen beeld zien

Als je camera wel opstart en verbinding maakt (status in de app is niet Offline) dan is je camera wel benaderbaar maar doet zich een ander probleem voor.

App geeft aan 'Connectie Error' of 'Geen stream beschikbaar'

De camera reageert niet of incorrect op communicatie met de app.

• Herstart de 'HomeWizard Cameras' -app en controleer of je smartphone verbinding heeft met internet.
  • Het kan voorkomen dat de verbinding met de camera instabiel is. Controleer of je smartphone voldoende bereik heeft en of het Wi-Fi signaal naar de camera voldoende is.
    • Je kunt dit controleren in de app.
      1. Open de 'HomeWizard Cameras'-app
      2. Ga in lijstweergave bij de camera naar 'Opties' .
      3. Druk vervolgens op'Wifi'
        • Controleer bij het door jouw geselecteerde Wi-Fi-netwerk het bereik (minimaal 3 streepjes wordt aangeraden)

De camera laat nog steeds geen beeld zien

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd en de camera start nog steeds niet op. Raadpleeg dan het volgende artikel; 'de camera resetten'.