Raadpleeg de volgende onderwerpen als je de camera niet kan toevoegen aan de HomeWizard-app.

1. Controleer de HomeWizard cameras-app
  2. Controleer of de camera opstart.
  3. Waar vind ik mijn camera-ID
  4. Installatie via Wi-Fi werkt niet (alleen op CIP-37210, C735IP, C933IP)
  5. Installatie via de kabel

1. Controleer de HomeWizard cameras -app

Voor het gebruik van de camera's heb je de 'HomeWizard Cameras'-app nodig. Gebruik altijd de meest recente versie van de app.

Apple App Store

Google Play Store

2. Controleer of de camera opstart.

• Controleer of je gebruikt maakt van de originele adapter en of het statuslampje van deze adapter groen brandt. Indien het status lampje niet brandt kan het zijn dat je adapter defect is of dat deze niet van stroom is voorzien. Zorg ervoor dat alles goed is aangesloten en niet vuil of beschadigd is.
  • Haal de adapter van de camera uit de wandcontactdoos en wacht 10 seconden. Plaats de adapter vervolgens weer terug in de wandcontactdoos. Controleer of de camera binnen een minuut een klikkend geluid maakt, dit geeft aan dat de camera aan het opstarten is.
  • Bij gebruik van een 'POE Switch' met POE-camera (C735IP of C933IP) herstart je de POE Switch en controleer of deze voldoet aan de 802.3af-standaard.

Als de camera nog steeds niet correct verbonden lijkt te zijn of niet opstart.

Als u bovenstaande stappen heeft gevolgd en de camera nog steeds niet correct verbonden is. Raadpleeg dan het volgende artikel; 'Als je camera niet werkt'.

3.Waar vind ik mijn Camera ID

Elke camera heeft een uniek ID. Dit ID word gebruikt om jouw account te koppelen met de correcte camera. De plaatsing van het camera ID is per model verschillend. Zoals hieronder oranje gemarkeerd;

Zie hieronder waar je het ID op jouw camera model kunt vinden;

• Het ID-nummer van de CIP-37210 is aan de achterkant zichtbaar.
  • Het ID-nummer van de C723IP is aan de zijkant zichtbaar boven de sleuf voor de Micro SD kaart.
  • Het ID nummer van de C724IP is aan de onderkant zichtbaar.
  • Het ID nummer van de C923IP is aan de onderkant zichtbaar.
  • Het ID nummer van de C924IP is bij de voet zichtbaar.
  • Het ID-nummer van de C735IP is aan de onderkant zichtbaar. ( niet onder de voet )
  • Het ID nummer van de C933IP is aan de achterkant zichtbaar aan de binnenkant van de voet.

Als je het ID nummer van je camera alsnog niet kan vinden

Mocht het ID nummer niet aanwezig zijn op je camera of kun je hem niet vinden ga dan door in dit artikel naar stap 5. Installatie via kabel

4. Installatie via Wi-Fi

Deze stappen zijn alleen geldig voor CIP-37210, C735IP en C933IP. Heb je een ander modelnummer, ga dan door in dit artikel naar stap 5. Installatie via kabel

Verbinden met camera mislukt

• Controleer of er op uw lokale netwerk actieve verbinding is met internet.
  • Controleer of je telefoon op hetzelfde netwerk zit.
  • Controleer of de camera in "koppelmodus staat" (status lampje is rood/wit knipperend). Als uw status lampje wit brandt is deze correct verbonden met internet. Als deze rood brandt is er geen internet verbinding. Je kunt de camera forceren om in "koppel modus" te gaan door 'de camera resetten'.

Camera kan mijn Wi-Fi netwerk niet vinden

• Het is mogelijk dat de camera het Wi-Fi signaal van uw router niet kan ontvangen. Plaats indien mogelijk de camera dichterbij je Wi-Fi router.
  • Alle modellen camera's werken alleen met 2.4Ghz b/g/n Wi-Fi netwerken (5Ghz wordt niet ondersteund). Hierdoor kan het voorkomen dat de camera je Wi-Fi netwerk niet kan vinden. Raadpleeg de instellingen van je router om 2.4Ghz b/g/n netwerk in te schakelen.

Mijn Wi-Fi netwerk word aangemerkt als onveilig

Het kan zijn dat de camera jouw Wi-Fi netwerk aanmerkt als onveilig en dat je daarom niet door kan met de installatie. Dit komt voor als je netwerk onbeveiligd is of beveiligd met WEP encryptie. Raadpleeg de instellingen van je router.

Als het alsnog niet lukt om de camera via Wi-Fi te installeren

Lukt het nog niet om je camera te installeren op Wi-Fi. Raadpleeg dan het volgende artikel; 'de camera resetten'. (alleen op C735IP en C933IP)

5. Installatie via kabel

Sluit de bijgeleverde netwerkkabel aan op de netwerkpoort van de camera. Sluit het andere uiteinde van de netwerkkabel op de router

• Het kan zijn dat de netwerk kabel defect is. Vervang de netwerk kabel indien mogelijk.

• Controleer of je camera correct verbonden is met een netwerk kabel.
  • Controleer of er op je lokale netwerk actieve verbinding is met internet.

LET OP

Controleer of je telefoon met hetzelfde netwerk verbonden is als de camera.

1. Open de 'HomeWizard cameras' -app
  2. Ga in lijstweergave naar de'GebruikerInstellingen' in de rechterbovenhoek te klikken.
  3. Selecteer 'Camera toevoegen' en volg de instructies in de app.
    • Druk op start installatie
      • Je camera ID nummer wordt automatisch ingevuld indien dit de enige onbekende camera is binnen jouw netwerk.
      • Als je meerdere onbekende camera's binnen je netwerk hebt kun je op de tekst onder het invul veld drukken om de gewenste camera te selecteren.
      • Als het ID nummer niet automatisch ingevuld wordt kan de app je camera niet vinden in jouw netwerk. Je kan een camera alleen installeren als uw telefoon zich op hetzelfde netwerk bevindt als jouw camera.
        • Je kan een camera wel toevoegen buiten je netwerk als deze als een bestaand wachtwoord heeft

Als het alsnog niet is gelukt om de camera toe te voegen

Lukt het nog niet om je camera te installeren met de kabel. Raadpleeg dan het volgende artikel; 'de camera resetten'.